28 Ocak 2011 Cuma

Bugünlerde

Neden bilmiyorum ama buaralar yazı yazacak pek bi güç bulamadım kendimde ama Tunacığımda da pek bir gelişmeler var:)
Artık yavas yavas o minnoş kelime dağarcığı gelişiyor..Tuna nasılsın diye sorduğumuzda hafif karıstırarak iyiym diyor..
Kendisinden küçük her çocuğa bebe bebe diyor. Portakal için dilini dolandırarak lülülü diyor. Sen kaç yaşındasın siye soruyoruz omn diyor hayır iki yasındasın diye düzeltince de kahkaha atıyor ayrıca ditti (bitti), del (gel), kapdak (kapak), mal (bal), ayva (aggvaa), kalem, caa (çay) diyor, horoz takliti yapıyor üüüüü üüü diye, kuzuları mee mee diye anlatıyor.... Geçen akşam hepimizden önce sofraya oturdu ve salatadan yedi..
Geceleri yatarken mutlaka 1 biberon süt bitiriyor, bazen biberondan süt akıyor diye pecete sarıyorduk biberonun etrafına ordan Tuna'da alıskanlık oldu biberonu eline alınca peceteyi de gıdısının altına yerleştiriyor güzelce ondan sonra sütünü içmeye devam ediyor :))
Bir akşam beni elinde terliklerimle  karşıladı kapıda, bir akşam da kapıya müzikli bir oyuncağı var onu taşıdı müzik çaldı biz de alkış yaptık.
Dün akşam yatma hazırlıkları yaparken sessizce girmiş odasına sandalyeyi çekmiş yatağının önüne çıkmış sandalyeye..ben de Tuna'yı babasının yanında zannediyorum, baktım odasından sesler geliyor; Tuna'yi sandalyenin üstünde yakaladım beni görüne hop diye atlayıverdi yatağa.
Bugün bakıcımız izne çıkıyor 2-3 hafta olmayacak, Tuna anneanne ve babaannesiyle kalacak..Artık onlara kimbilir neler yaptırır..

2 yorum:

  1. uzun zamandır yazmıyordun ben de merak etmiştim :) bu arada atlamısım yazını çok geçmiş olsun ilaç konusunda :( ama şimdi iyi olduğuna çok mutlu oldum hadi bakalım annane ve babaneyi büyük maceralar bekler sevgiler güzel hafta sonları :))

    YanıtlaSil
  2. tesekkur ederim Burcucum:) bugun anneanne bizde hftasonu da babaannedeydik onların yanında pek sımarıyor her dediği yapıldığı için :)

    YanıtlaSil