25 Temmuz 2012 Çarşamba

mutlu yıllar aşkitom

Doğum günün kutlu olsun canım..Nice mutlu, sağlıklı yaşların olsun inşallah  hepberaber..

PS: Tuniş pasta yiyemediği için biraz huysuz :)

23 Temmuz 2012 Pazartesi

İçine aslan mı kaçtı ne

Tuna'da bahar ayıyla başlayan ve zaman zaman kafamı kurcalayan canımı sıkan değişiklikler var.. Yüksek sesle konuşmalar, yüzünü hafif öne eğip suratına kızgın bir ifade takıp ateş diye bağırmalar, döverim, ısırırım, yok istemem, asla, istiyorummm istiyorumm nütfeenn diye tutturmalar, kaprisler konuşmamalar ya da konuşmak istemediğini çıglık atarak belirtmeler, bir haşinlik söz konusu..çok sakin bir çoçukken biranda bu tavırlar beni endişelendirmeye başladı, sebebi ne henüz bulamadım..Konuşuyoruz söz bir daha yapmıcam diyor ama her seferinde sil baştan oluyor..İki defa mahrumiyet da aldı bu yüzden ama ne fayda..Şimdi farklı yollar deneme zamanı..
Nedeni bakıcı değişikliği, bahçede beraber oynadığı yaşça kendinden büyük çoçuklar, Tuna'nın büyüyor olması olabilir mi bilmiyorum..
görecegiz..

10 Temmuz 2012 Salı

İlk Sinemamız :)

Biz dün akşam ilk kez sinemaya gittik; Buz Devri 4..Tuna çok heyecanlıydı sinemaya gideceği için. Biletleri aldık girdik içeriye kapının açılmasını bekledik..o sırada etraftaki herkese laf attı bizimki, hadi gözlükleri alalım anne, anne bak herkes patlamış mısırını almış hadi biz de alalım kıpır kıpır içi içine sığmadı..Tuna'nın bu heyecanlı hallerine bayılıyorum duygularını öyle güzel belli ediyor ki böyle durumlarda sesini de ayarlayamıyor kocaman kocaman konuşuyor. Neyse kapılar açıldı girdik içeriye yerimize yerleştik..Babamız da patlamış mısırları aldı geldi Tuna babasının bizi göremeyeceğini düşünerek ayağa kalkıp "babaaaa burdayızz" diye seslendi. Sonra başladı film önce fragmanlar..Fragmanlar çok kötüydü birsürü çocuğun izlediği bu tarz filmlerin fragmanlarına bence özellikle dikkat edilmesi gerek çünkü dün akşam Tuna fragmanlardan oldukça rahatsız oldu; anne gözlerimi kapat dedi ki daha önce Tuna'dan hiç böyle bir tepki almadık.. Neyse sonunda film başladı bizimki pür dikkat izledi. Bazı sahnelerde heycanlanıp bağırdı; arada patlamış mısırını yedi yerken de yorumunu eksik etmedi "patlamış mısır da güzelmiş anne", bir sahnede mamut "olum bas git " diyor bizimki bu repliği bahçedeki abilerinden bildiğinden kaçırmadı kıkır kıkır güldü :)

İlk sinema eğlencemiz özellikle bizim için çok eğlenceliydi..Tuna film izledi biz Tuna'yı :)
İçerideyken sinemayı çok sevdiğini söyleyen Tuna dışarı çıkınca fikrini değiştirdi ben biraz korktum bir daha gelmeyelim diye mırın kırın etti ama bu da çok uzun sürmedi eve gidene kadar fikrini değiştirdi..


 

5 Temmuz 2012 Perşembe

hayvanlar alemi

Tatil bitti cuma aksamı döndük sabah erkenden kuzunun yanına gittik..oo kuzumun içerden çıkıp kucagıma atlaması bir oldu..ilk deneyim için fena degildi ama ben biraz sulugöz dolaştım..Neyse Tunişim de hiç problem çıkartmamış gayet güzel eğlenmiş :)

Buaralar Tuna hayvanların çıkarttığı seslere takmış durumda..Durup dururken geliyor anne aslanlar neden kükrer? Aslanlar kükrer mi konuşur mu? diye soruyor..
Geçen gün Ümran'a da aynı soruyu sormus sonra da Leopar'lar nasıl ses çıkarır demiş, Ümran onlar da kükrer diyince hayır leoparlar kükremez onlar İngilizce konuşur diye cevabı yapıştırmış..
buaralar yeni kelimeler öğrenmiş sohbet ederken kullanıyor kopariyor bizi :)
geçen akşam karpuz yerken karpuz da iyi gitti dedi, sonra sinemaya gidelim dedik Madagaskar mi Buz Devri mi konusurken belli ki Madagaskar'a gidesi yok yan çiziyor Madagaskar hiç iyi değil ben sana soyliim diyiverdi..Dün Ümran ayran yapmıs beraber içiyorlarken Ümran'a ayranın da iyi olmuş demiş..