29 Temmuz 2011 Cuma

sonunda değiştirebildik

çook uzun zamandır Tuna sadece iki kitap okumamıza izin veriyordu; Pisicik ve Sarı Kız..içimiz dışımız pisicik ve sarı kız olmustu..hatta bazı aksamlar 2-3 tur dönüyorduk bu kitapları :) neyseki iki gündür farklı kitaplar da okumamıza izin çıktı :) ama önce 1 tur Pisicik ve Sarı Kız okunuyor peşinden Elmer, Elmer ve Kelebek, dayanabilirse kutuphanedeki arslan'ı okuyoruz..

25 Temmuz 2011 Pazartesi

daha daha

Babamın ameliyatından önce haftasonu hepberaber bizdeydik pazar gunu de Florya'da açılan İstanbul akvaryum'a gidelim dedik..Tuna da bu fikre bayıldı akkum akkum diye diye dolandı durdu evden çıkana kadar..biraz yoğunluk olacagını dusunmustuk ama bu kadarını hayal bile edemezdik kuyruk dısarıya tasmıstı..Biz girmeyi denemeye bile tenezzül etmeden Forum'daki akvaryuma doğru rotamızı değiştirdik. Tuna önceleri çok heyecanlıydı tünele girmek için elimi çekiştirip durdu ama tünele girer girmez 5 tane balık adamla gözgöze gelince hersey altüst oldu o kadar cok korktu ki adde addee diye aglamaya başladı.. tunelden cıkana kadar da sakinleştirmem mümkün olmadı boylece akkum maceramız burada son buldu..Yavrukusun da sansına daha sonra ufak ufak alıstırmak için ne zaman havuza baksak kıyıdan köseden gene bir balık adam cıktı karsımıza :(
simdi ne zaman akvaryumdan balıktan söz etsek takılmıs plak gibi aba aba?? diye balık adamları soruyor bize..
Daldan dala konmus gibi olucam ama Tuna anneannesinin balkonuna bayılıyor..gelene gecene laf atıyor :) Eskici geçiyor eeezzsskii diye bagırıyor çöp arabası geliyor atıyoo diye neler olduğunu anlatarak merakla izliyor işleri bitince de onlara bye bye diye seslenip el sallıyor, kedileri çagırıyor onlara mama atıyor, karpuzcuya sesleniyor, minik su tabacasıyla köpeğini gezdiren komsumuzu islatıyor :) ..
Artık döner kaydıraktan kayıyor, önce en tepesine cıkıyor demire asılıp biraz sallanıyor sonra da kayıyooomm diye hooop salıyor kendini..bir de herseye ben ben diye atlıyor, evde meyve sebze yıkamamızın , kek, omlet ya da cırpılması gereken herhangi bir sey hazırlamamızın imkani yok hemen sandalyeyi tezgahın onune cekiyor baadooon diyor musluğu ya da yapılacak işi kendine çevirip menn menn diye alıyor eline yıkanacakları, çırpılacakları..yaş itibariyle oyuncakları da çok kıymetli doğal olarak menimm menimm diye tutturuyor cok nadir oyuncaklarını paylaştığı..buaralar bir de yemek yerken yeni bir huy geliştirdi yemeğini bitirmedi diyelim aa o zaman ...yesin dediğimizde yoookk yicemm diyip hemen açıyor agzını...

uzun bir yazı olacak

Yazamadığım zamanlarda neler yaptık daha sonra hatırlamak için yazmak istedim..
Tarih 11 haziran ;
babamız tatile cıkmıstı 10 gün sonraki ilk bulusma :)


Babamızı da aldıktan sonra doğru bizim okula mezunlar gününe:) Bu sene bizim mezuniyetimizin 10. yılıydı, kızlarla okulda çoluk çoçuk bulustuk..

ayrıca o gun bizim evlilik yıldönümümüzdü, tam 5 yılı devirdik 55'i de görürüz insallah :) babamız yokken ona bu süprizi hazırladık Tuna'yla beraber..


Yıldönümlerinin haricinde başka önemli bir gelişme de Tuna'nin tuvalate oturduk istemesiydi..Henüz tam anlamıyla bu konuda ilerleyememiş de olsak Tuna'cım bir gün durup dururken tuvalette oturmak istedi, bu aralar kafasına göre takılıyor arada tuvalete oturuyor ama çoğunlukla bezine yapıyor..Biz tüm hazırlıklarımızı yaptık uygun zamanı bekliyoruz bakalım..



19 Temmuz 2011 Salı

Çok uzun zamandır yazamadım, geldim baktım döndum elim gitmedi nedense yazmaya..
Biraz karısık gecti haziran ayı bizim için, babamin  by-pass olması gerektiğini ögrenmemizle ameliyat olması bir oldu..hersey cok hızlı gelişti bu da bizi hem endişelendirdi, hem herseyin bu kadar çabuk hallolması mutlu etti. Şimdi babamız  iyi evde dinleniyor biraz rahatladık diyebilirim;  ben de kendimde yazacak gücü buldum..

Çok garip bir duygu insan anne ve babasının yaşlandığını kabul edemiyor görmek istemiyor, onların hep aynı güçte kuvvette olduğunu düşünmek istiyor, ameliyattan sonra düşünüyorum da babamın by-pass olacağı kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi, benim babam kalp hastası olamazdı nedense..cok şükür hersey simdilik yolunda :)