30 Mayıs 2011 Pazartesi

şiş bademcikler, ates ve Bozcaada

planlar yapıldı, izinler alındı, grup toparlandı 19 mayıs'ta Bozcaada'ya gidiyoruz.. Hepimiz havanın kotu olmasından korkarken Tuna'nın hastalanabilecegi ihtimalini aklımızın ucundan bile gecirmiyoruz..
taaa taa taa taaamm pazartesi sabahı Tuna' da adını tam koyamadıgımız bir gariplik var, atesine bakıyorum 37,5 kulaktan olduğu için önemsemiyorum hastalık salı gunu kendini gosteriyor!!

Tuna'da da bendeki gibi bademcik problemi oldugundan apar topar randevu alıp doktora goturduk ve sonuc tahmin ettiğimiz gibi bademcik çıktı..Doktorumuz da ilaçlarını aldıktan sonra geziyi iptal etmemize gerek olmadıgını soyledi bizi rahatlattı yolladı..Neyse basladık ilacları kullanmaya ama gidecegimiz gune kadar Tuna'nın atesi düşmedi. Bugun yarın bugun yarın diyene kadar kendimizi valiz hazırlarken bulduk ama bir yandan da gidip gidemeyecegimizi tartısırken..En son gece sabah durumuna bakarız kotuyse gitmeyiz diye yattık. Sabah kalktık ates 39 :( neyse biz haric herkes yola cıktı biz evde kaldık ates dusuruculer falan baktık Tuna daha iyi hadi gidelim dedik dustuk yollara..


Bozcadada kaldıgımız sure boyunca  Tuna'nin atesi bir dustu bir cıktı..Teyze'sini gorunce benim kucagımdan teyzesine transfer oldugundan tatile giderken teyzesine takılıyordum bu tatil sen yandın ben rahat ederim diye ama buyuk konusmusum:) bücürümle resmen 4 gun boyunca yapısık gezdik..


bazen neseli


bazen asabi..


fazlaca ağlamaklıydı..

Atesi olmadıgında son donemde merak saldığı "gepge" ve "kargu"larıyla oynadı, kedilere bol bol mama verdi, ordeklere ekmek attı, traktöre bindi, çimlerde yuvarlandı..


beni al gepgemi alma derecesinde kepçesine ve kamyonuna sahip çıktı, ancak diğer oyuncaklarını paylastı :)


nehir ablası da Tuna'yı eğlendirmek için elinden geleni yaptı :)

Kaldıgımız otel tam Tunacıgıma goreydi ama hastalıktan tadına doyamadı..

Yavru kus daha hızlı iyilesebilseydi cok daha guzel olacaktı ama herseye rağmen bu kısa tatil cok iyi geldi..
bu da benim Tuna pusette uyurken rahat ettiğim nadir anlardan biriydi :)


9 Mayıs 2011 Pazartesi

ilk çiceklerim

Bunlar benim sevgili Tunacıgım elleriyle topladıgı ve bana vermek için kapıda beklediği ilk cicekler :))
sıkı sıkı tutmustu minnak parmaklarıyla :)) ben mest oldum..
Cumartesi sabahı Zekitoyla cikolata yapma kursuna katildik :) hımmm cok guzeldi..Artık Tunisimize evde kendi cikolatamızı yapacagız ..

Tuna bayıla bayıla yedi cikolataları :))

6 Mayıs 2011 Cuma

Sevgili Arkadasım Lal :)

biraz gecikmeli bir yazı oldu ama haftasonu Adapazarındaydık, cumartesi günü öğleden sonra Tuna ve Lal bulusması vardı. Son bulusmalarında yasanan minik kavgalardan olacak Lalcik onceleri biraz cekingendi :) dakka bir gol bir Tuna Lal'i öpmek isterken ısırınca Lal Tuna'yla yanlız kalmaya korktu bile diyebilirim. Ama sonraları yavas yavas acıldılar cok guzel oynadılar :) Favori oyunları Lal'in yeni çay takımıydı, Tuna eline çaydanlığı geçirdiyse kimseye fırsat vermeden bosalan fincanlara çay doldurdu tabaklardaki hayali pastalar esliginde Lal içti :))
Minti Tuna'nin ilgi alanındaydı ama kendini cok sevdirmedi, Minti Tuna'ya pati attıkça Tuna kıkır güldü..Miyav miyav diye evin içinde Minti'nin peşinde dolandı durdu.

İki çocuk varken tek olan hersey cok kıymetli oluyor, bu koltuk için de aynı durum söz konusu neyseki ikisi birlikte oturabildiler de krizsiz sonlandı  koltuk sevdası ..
pazar gunu hava çok güzeldi, kahvaltıyı yaptıktan sonra hemen parka gittik. Parkin girisinde lunapark vardı biz gittiğimizde balerinin etekleri calısıyordu Tuna balerini dönerken görünce nedense cok korktu arabadan bile inmek istemedi..Lunapark gözden kaybolana Tuna unutana kadar babasinin kucagından inmek istemedi.

ördeklere mama verdik

çicek toplar gibi yaptık
babayı yakalamaca oynadık


top oynadık
çok çok çok eğlendik..