27 Nisan 2011 Çarşamba

ilk ayrılış

23 Nisan'da sevgili arkadaslarımız Murat ve Zeynep'in düğünü için İzmir'e gittik. Tuna'yı götürelim mi götürmeyelim mi cokkk düşündük ve sonunda Tuna'yı bırakmaya karar verdik. Bu bizim için bir ilkti, Tuna anneanne, teyze ve dedeyle birlikte kalacaktı. Oturduk konustuk biz gidecegiz sen kankan, anneannen ve dedenle kalacaksın biz bir gece kalacagız pazar gunu gelip seni alacagız dedik bize mamamm dedi..cumartesi sabahı kalktık önce Tuna'yı bıraktık, emin ellerde olduğundan içim rahattı ama bir yandan da ayrılacagımız için içim içimi yedi, her ne kadar Tuna 23Nisan'in farkında olmasada ben O'nun yanında olmamanın sıkıntısını hissettim :( neyse aglama sızlama olmadan vedalastık Tuna'da teyzesinin kucagında bize el salladı. Ne zaman Tuna'yı bırakacak olsam hep boyle oluyor bir huzursuzluk baslıyor; yanımdayken Tunacım biraz otur da cayımı içim yok kahvemi içim diyorum ama Tuna yokken de keske Tuna da olsaydı diyorum..
Pazar sabahı kalktık actık Tuna'nın fotograflarını babayla beraber baktık sevdik uzaktan uzaga :).. Sadece 1 geceydi ama ikimiz de cok özledik Tunacıgımızı..
Pazar sabahı aradık telefonla konustuk;
Tunacıgım naber nasılsın dedim,
Tuna: iyiyyyimm
napıyorsun canım?
Tuna: oynuyooo
biz bu aksam geliyoruz tatlım seni alıp evimize gidecegim tamam mi?
Tuna: maamaaam, bye byee dedi ve telefonu teyzesine verdi..
Aksam Tuna'yı almaya geldigimizde önce biraz pozlar yaptı bize pek yaklasmadı falan ama sonra kucagımızdan inmedi ayakkabılarımı zor giydim. Anneanne, dede ve teyzesini öptü güzelce biraz da sabırsızdı gideceginden sonra bindik arabamıza geldik evimize..İlk ayrılma deneyimimizi böylece güzel bir sekilde atlatmış olduk..

18 Nisan 2011 Pazartesi

Bir Dilek Tut Tuna :)

Canım kuzum  zaman ne çabuk geçiyor bugun tam iki yasındasın..Henüz sadece 2 yıl gecti ama ben simdi bile senin ilk aylardaki fotograflarına bakıp bakıp sasırıyorum ne kadar küçüktün nasıl büyüdün inanamıyorum, gelecek seneleri hayal bile edemiyorum..


Bu sene 18 Nisan pazartesiye denk geldiğinden dogum gününü dün kutladık. Bu sene senin açından hersey daha farklıydı, farkındaydın senin için hazırladıklarımızın :) birsürü arkadasın geldi senin için; Tuğrul taa Bursa'dan geldi, Pelin, Alp, Işıl, Yağmur, Yiğiter, Kaan, Öykü, Nehir, Çağla ve minik Arya :).. Bu sene cok eglendin, arkadaslarınla oynadın, müzik çaldı dans ettin, balonların pesinde kosturdun, dısarı cıkanları bile takip edip kapıdan kafayı uzatip hepsini iceri cagırdın :), mumu üflerken pastanın üstüne birazcık tükürük de sıcrattin ama olsun o kadarcık olur pastaya lezzet kattın :)) di mi? ice tealere kafayı takmıştın ben elinden aldım sen gene buldun birara baktım ele gecirmişin bir sekilde  ohh içiyorsun pipetle ee bugun senin günün o kadarcık kaçamak olur dedim görmezden geldim..










Anneannen ve teyzen cokkk yoruldu, Öznur Teyzen de cok yardım etti, iki cumartesisini bizde geçirdi :) Anneannene, teyzene ve Öznur Teyzene cok cok cok tesekkur ettim ben senin adına ama sen de gördüğünde tekrar öpücük verirsen harika olur..sana hepsinden bir türlü yediremesek de bir sürü güzel mamalar hazırladık hep beraber, süslerinde cok güzeldi :) arkadasların onlara verdigin hediyeye bayıldı hepsi sana tesekkur etti..Bu arada Yağmur sana çok güzel bir kart hazırlamıs hem de köpekli, içine kendi el yazısıyla iyi ki doğdun Tuna yazmıs, ve resim çizmiş, bu kartı da odandaki diğer kartlarının yanına koydum saklıyorum.




 
Canım oğlum herzaman  gülsün yüzün, nice nice güzel, sağlıklı günler senin olsun..Her günün bir öncekinden güzel olsun, her yeni yaşın sana yeni yeni mutluluklar getirsin..seni cokkk cokk seviyoruz..

15 Nisan 2011 Cuma

yam yam ruhu

iki aksamdır babamız eve gec geliyordu bu yuzden Tuna cok oynayamadı babasıyla ama dün aksam costu costu..once bowling oynadık ama sonra bowling piyonlarını elimize alıp yerliler gibi dans edip sarkı soyledik Tuna bayıldı bu oyuna :) nasıl heycanlandı, güldü, dans etti anlatamam :))
sonra pazar gunune hazırlık olsun diye mum ufleme calısması yapalım dedik mumu yaktık bizimki bayıldı tabii..üfleme calısmasını bu aksam da yapacagız bu sefer kameraya cekecegim, üflüyor üflüyor sonmuyor mum ama bu arada tükürük birikiyor agzında once onu yutuyor bekliyor tekrar baslıyor üflemeye biz muma cok yaklasmaması için tutuyoruz Tuna'yı O ufleyemedikce ellerimizi itiyor tekrar hazırlanıyor uflemek için :)
buaralar yeni bir kelime daha ogrendi "pardon" dun aksam sandalyesini yanımıza yerlestirmeye calısıyordu bana carptı ve "baaadonn" dedi biz eridik tabii.

14 Nisan 2011 Perşembe

uykusuz gecelerrr

Uyku saatlerindeki duzensizliği bir turlu gideremedik..Tuna hep cok gec yatıyor ve sabah da 6'da uyanıyor..su gece 11-12'lere kadar oturma olayını bir türlü kıramadık..gecen aksam babası uyutmak istedi ama uyumak yerine yatakta puzzle yapınca Tuna bunu hemen bir gelenek haline getirip gecen aksam gene oynamak istedi. Ben uyutmak için yatagına yatırdım babası da iyi geceler demek için odasına gelince Tuna beni derhal sandalyeden "galk galk" diye kaldırdı soylemekle de yetinmeyip eliyle de kalkmam için birnevi ittirdi :) baktım güzel güzel oynuyor kameraya cekim dedim gittim aldım makineyi epeyce cektim sonra kapattım ama bu süre Tuna'ya yetmemiş olacak ki benden tekrar kamerayı getirmemi istedi, konusamıyorda isaretlerle anlatıyor cok komikti hali, elini yuvarlak yapıp tek gozunun ustune koyuyor ellerini kollarını oynatıyor :)) biraz daha cektik kameraya sonra uyuyalım deyince kıyamet koptu bıraksak sabaha kadar oynayacak..hadi yatalım diyoruz (blogcu anne'nin  yazısını okuduktan sonra gerci mumkun oldugunca az hadi demeye calısıyorum ama arada kacıyor) oynuyooo diye dudak bukuyor bize..
salı gunu de gec yatıp erken kalkınca gun içinde de sadece 1.5 saat uyuyunca aksam 19.00 gibi uykusu cok gelmiş. Uyumak isteyince bakıcısı izin vermemiş uyanık cüce bu sefer bisiklete binmiş bisikletin üstünde caktırmadan uyumaya calısmıs, kadıncagız Tuna Tuna diye sesleniyormus bizimki gözkapak acamadan hıı hıı diyomus, zar zor uykusunu acabilmiş:)) son iki uc haftada sadece bu salı aksamı Tuna'yı 22.30'da yatırmayı basarabildim..

6 Nisan 2011 Çarşamba

denge

Tuna'ya cok fazla sinirlenmesem de sabırlı davranmaya çalışsam da tabiiki benim de sabrımın sınırları zorlanabiliyor..Böyle durumlarda kendi kendime sinirleniyor Tuna'ya çok fazla yansıtmamaya çalısıyorum zaten yansıttıgım her kızgınlık durumu için de bin kat vicdan azabı duyuyorum..
ama bazen kafam da karısmıyor degil su denge kurmaya çalısma durumları bazen beni çok zorluyor.. acaba cok mu toleranslı davranıyorum diyorum kendi kendime..nedir bunun ortası ??

makarnacı makarnaa

pazartesi aksamı uzun zamandir bir türlü görüşemediğim  sevgili arkadasım Ömrüncegül'le bulustuk..
doğal olarak da eve gec geldim Tuna'nın da uyumus olduğunu düşünerek kapıyı anahtarla actım ama acmamla TUna'nın "annnee??" sesini duymam bir oldu; salondan cıktı önümde sööyle bir tur attıktan sonra soluğu babasının yanında aldı baba baba anne..Kendince horul horul uyuyan babasına benim geldiğimi haber vermek istiyor :)) sonra kosa kosa tekrar geldi yanıma sarıldık öpüştük; bizimki cin gibi hiç uyku damlası yok gözlerinde..Mutfağa girdik bugünlerde kileri karıştırmaya bayılıyor, kucağıma cıkıyor, acıyor dolabın kapaklarını nu nee? nu nee?? herseyi gözden geçiriyor..aynı sekilde gene dolabı tararken bu sefer gözüne hayvan şekilli makarna takıldı ve tutturdu istiyorum diye..yok yok yok mutlaka yemesi lazım bu makarnayı gecenin bu körsaatinde..pek de yiyecegine ihtimal vermeden yaptım makarnayı ama bizimki bir iştahlı yedi bir iştahlı yedi görmelisiniz!




tabaktakiler kesmedi tencereye gecti hatta :)



Makarnayı hüplettikten sonra bizim cüce daha da açıldı ben yatırmaya çalıştıkça o oynamak istedi..Baktım olmuyor pes ettim biraz oynadık, sonra zorla yatağına yatırdım abajuru açtım odanın ısığını kapattım ama bizimki daha çok ağlamaya başladı, biraz bekledim içim burkulsa da biraz ağlamasına izin verdim sonra anladım ki bizim odada yatmak konusunda ısrarcı aldım bizim yataga kitap okudum hemen uyudu ama saat de buarada 1 falan olmustu..Aldım yatırdım yatagına..
son iki haftadır Tuna'nin biraz huyu değişti herşeye mızmızlık ağlama sızlanma..özellikle yorgun oldugum zamanlarda sabredemiyorum kızmamaya çalışıyorum ama bir yere kadar..Gerçi kızmaya gerek yok istediğini yapmamamız yetiyor Tuna'yı ağlatmaya artık ilgisini dağıtmak da zorlaştı bakalım .. doktoru tüm bunların normal olduğunu henüz 2 yaş sendromunun başlamadığını, sendrom başladığında tabakların çanakların ters çevrilecegini söyledi gözümüz korktu..


5 Nisan 2011 Salı

2'ye hazırlıkk

18Nisan Tuna'nın 2.doğum günü partisi için hazırlıklara basladık..Cumartesi günü Eminönünden alınması gerekenleri aldık sıra mamalarda ve süslemelerde..
Geçen sene yavrum kucaktan kucaga dolasmaktan yorgun düşmüştü hiçbirsey de anlamamıstı dogal olarak bakalım bu sene nasıl olacak?? bu sefer biraz daha farkında herseyin umarım cok eğlenir..

Bir arkadasımdan trüf tarifi almıstım deneyelim güzel olursa doğum günü menüsüne ekleriz dedim..Pazar günü yaptım Tuna bayıldı trüflere başından ayrılmadı...

parmağa dikkat lütfen :)

1 Nisan 2011 Cuma

garga mı avav mı

bu sabah Tuna gene erkenden uyandı; bu aralar böyle sabah 6'da açıyor  gözlerini biraz süt içiyor sonra kitap okumamızı istiyor..biriki kere babaya okuttu ama babasının stili biraz değişik olunca ondan memnun kalmamış olacakki illa benim okumamı istiyor..Babası da içten içe gülüyor bu işe :) Ben daha ayılamamısken Tuna'nın da sütünü içerken uyuyakalmasını canı gönülden dilerken Tuna daha da açılıyor ve el mahkum başlıyoruz okumaya..Sarı Kız ve Pisicik bu iki kitaba taktı Tuna baska birsey okumamızı kabul etmiyor..siz nasıl degiştiriyorsunuz kitapları?? Biz henüz değiştirmeyi beceremedik..
yatakta kitap okurken bi şiş kazası yaşayınca kalkmak zorunda kaldık. Tuna'ya dus aldırdıktan sonra üstünü giydirdim ama küçük bey giydirdiğimi beğenmedi gitti odasından kendi beğendiği tisortunu aldı garga garga diye diye geldi yanıma..tamam dedim onu mu giymek istiyosun hı hı dedi..Cıkarttık hav havlı tisörtumuzu giydik gargalıyı..ama bu sefer de havhavlı olan kıymete bindi ben kaldıralım diyince bu sefer onu giymek istedi..sonuc olarak gargalı cıktı havhavlı giyildi :)

sonraa da beraber kahvaltı yaptık Tuna cok ciddi bir şekilde yumurta soydu ve bana boooll boolll zeytin yedirdi :))